28.09.2006 г., 22:11 ч.

Слънчогледено гледам... 

  Поезия
642 0 2
Слънчогледено гледам сутрин небето
и плахо със пръсти го галя,
а вечер душата ми гола се скита безцелно,
че търси малко тишина и малко забрава.

Цял живот умирам и после се раждам,
изживявах животи безбройни и чужди,
а моят осъден гори като клада,
запален от обични очи и фалшиви дружби.

Черна птицо, дай си сърцето,
нека бъда и черна, и бяла,
с криле да закрия небето,
че слънце черно изгори ми душата...

© Ана Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??