2.07.2008 г., 8:20 ч.

Слънчогледи 

  Поезия » Друга
562 0 2

             Слънчогледи

 

Слънчогледи печални, чела наклонили,

не тъгувайте в залеза тих,

че денят ви напуска, смутен си отива,

в бездихание поглед склонил!

 

Слънчогледи печални, с души обгорени,

не навеждайте стройни стебла!

Глави повдигнете, в ореол позлатени

и с любов изпратете деня!

 

Пипалата на мрака не ще ви погубят,

отпуснете сърцата в покой.

А утрото ново пак с любов ще пробуди

от съня слънчогледи безброй...

© Калина Томова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??