В душата ми узряват бледи
разцъфналите слънчогледи.
И дишат въздух белодробен,
живота сричат те подробен.
И изпод миглите надничат,
и те във слънцето се вричат,
че да го видят се надяват
и с него те да се задяват.
Кога душата се разтвори
и тя на слънце заговори,
те – бледите ми слънчогледи,
макар и вече късогледи,
глави обръщат те към него
в защитата на мойто его.
И мойте земни слънчогледи
в душата стават разногледи
да следват денем светлината,
за да узреят семената.
© Никола Апостолов Всички права запазени
Желая ви хубава съботна вечер!