Когато нещо в живота не сполучи!
Когато нещо гадно ти се случи!
Ти не жалей се! Смей се! Смей се!
Когато е буца в гърло заседнала!
Когато в сърцето тъга е налегнала!
Ти съвземи се! Насили се!
Усмихни се! Захили се!
И смей се! Смей се!
Смехът е радост! Смехът лекува!
Смехът окрилява и вдъхновява!
За нов живот, по-хубав и светъл!
Забрави злото, погледни красотата!
И дори насила - засмей се!
Смей се! Смей се!
Тогава ще видиш как злото отстъпва!
И през отворения прозорец на душата,
радостта влиза и става по-светло!
Затова - смей се! Смей се! Смей се!
© Светльо Златанов Всички права запазени