17.12.2007 г., 23:40 ч.

Смяна на сезоните 

  Поезия » Бели стихове
1028 0 5
 

Подгонени от вятъра мисли.

Мирис на зелени водорасли,

подронен пясък под краката

и кацнал гларус върху рамото на лятото.

 

Безумната  логичност на нещата,

съдбовната прегръдка на нощта.

 

Разтворено небе, в което да потънеш.

Сладостта на риска,

великото мълчание на рибите

и сънищата на една любов,

хванала настинка.

 

Босите крака на времето,

избягало от себе си...

Горчивата сянка на умиращ спомен,

надрасканата плоскост на

сляпо съществуване.

 

 

И белите криле на смисъла извечен.

 

 

Водовъртежът неизбежен...

И бликналият дъжд,

пречистваща усмивка.

Самота.

Движение. Изчезнали години.

Наивната душа на раждаща се мъдрост.

Спазъмът и тишината.

Или просто - смяна на сезоните...

 

 

1996г., 07 юни

© Милена Белчева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??