"Научи ме, Господи велик,
да живея като всички хора."
Атанас Далчев
Без спомени и тъжни мечти,
без светли слънца и луни,
с мъртви, тъмни звезди,
деня си чакам да възкръсне.
Сякаш съм сама на този свят,
в мен земетръси и вулкани,
тъй ме боли и буйно гори
Вселена-бездна в душата.
Бяла съм, почти като сняг,
в черна вода отразена,
как искам да се науча
да живея, преди да умра.
© Айше Рубева Всички права запазени