Mar 30, 2012, 10:03 PM

Смърт ІІІ 

  Poetry
1033 0 6

     

                      "Научи ме, Господи велик,

                        да живея като всички хора."

                                              Атанас Далчев

 

Без спомени и тъжни мечти,

без светли слънца и луни,

с мъртви, тъмни звезди,

деня си чакам да възкръсне.

 

Сякаш съм сама на този свят,

в мен земетръси и вулкани,

тъй ме боли и буйно гори

Вселена-бездна в душата.

 

Бяла съм, почти като сняг,

в черна вода отразена,

как искам да се науча

да живея, преди да умра.

© Айше Рубева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??