4.05.2017 г., 17:45 ч.

Смъртта е котка 

  Поезия
354 2 0


Смъртта е котка с остри сетива
и пухкава прегръдка.
По-близко е, когато се гневя
или пък съм безпътна.

 

Могъща е и гледа на света
с лежерно съвършенство,
и знае, че преди да полетя,
ще бъда неин пленник.

 

И аз го знам, но вече не боли –
животът е граничен.
Заоблила е всичките ъгли,
с които я отричам.

 

Пътеката към нея е добра
и тиха – като църква.
Погаля ли я, може да умра...
Но как блажено мърка!

 

Цвета Иванова

© Цвета Иванова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??