14.11.2005 г., 23:54 ч.

Смъртта на любовта 

  Поезия
818 0 0

СМЪРТТА НА ЛЮБОВТА


Студени пръсти 
Шарят...

Търсят себе  си
сред отломките 
на личния живот
в оръфаните албуми
сред прахта на спомените.


Студени пръсти
като на мъртвец
греят се...
Върху фотоси
на фокус там
... е любовта
Солена, топла роса
мокри дланите,
попива върху спомените
сякаш да ги съживи.
Капки като лупи
увеличават образи.
Кривящи се контури
сливат се... и се раздалечават
като в огледална стая.


Студени пръсти
галят восъчни фигури
изваяни насила.
Проекция на любовта
като в романтичен филм...
Нещо вече мъртво
завръща се в съзнанието...


Студени пръсти
уморено подпират челото,
където дори маловажни спомени,
изтупани от нафталина,
разхождат се най-важно.
Дразнят хипоталамуса.
Пълнят кладенците на съзерцанието.


Любовен реотан
изпепелява пръстите.
Овъглени спомени от случки,
изгорени като в камина снимки
засипват с пепел сърцето.
Запушват камери и клапи.
Пълнят ведрата с роса...
Заливат мъртвата душа...
Бетонират смъртта на любовта...  



Мартин Деспотов                08.10.2004.



                         

   
                 

© Мартин Деспотов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??