26.11.2019 г., 10:20 ч.  

...снегът вали. И дирите ще скрие... 

  Поезия » Гражданска
496 0 5

Бърлогата на звяра. Смърди. Силно.
Сред голи кости хили се лъстиво,
хиената с котило уродливо,
навън излязла, гали се умилно.

Ще кажете: Пак ужасии разказва!
Дори не си измислям. Пази Боже!
Хамелеони, с разноцветна кожа,
или змия на топло, в чужда пазва...

Наивни сме и може доверчиво,
да приютим създанието жалко.
Хиени бол, ловците ни са малко
и вярата в доброто - некрасива...

И истината с лъкът от хартия,
стрела забива. Вечно в д--е грешно...
Да! Tвърде жалко, за бъде смешно...
Снегът вали. И дирите ще скрие...

© Надежда Ангелова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??