14.02.2019 г., 13:27 ч.  

Снегът във косите ти пролетни, моя Любов 

  Поезия » Любовна, Бели стихове
595 2 2

Изненада ме този сняг!
В косите ти меко-разкошни открих го...
Забравила беше да кажеш на Времето: спри!

 

В тази нежност спасителна,
на далечния бряг -
този спомен роден в стипчивия сън,
моя нежна фиданка на вишня...
Кой Вълшебник те тук засади?

 

Несънувани сънища, немечтани мечти...
Вятър носещ последния сняг...

Сладко-горчиво, дълбоко в мен,
като идваща Пролет след Зима отстъпваща...
Кой от мен ви изтри?

 

На фона на зелените дървета
попила от Вълшебство омайно
Ти ставаш все по хубава и влюбена!

 

На Времето да кажем тихо: спри!

© Ангел Милев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Таня, Веселка! Благодаря Ви, че задено с мен тихо прошепнахте на Времето: СПРИ!
  • Няма по-хубав подарък за една жена от един такова влюбено стихотворение!Нека винаги да има магия между вас! Поздравления!
Предложения
: ??:??