4.03.2008 г., 10:01 ч.

Снежен спомен 

  Поезия » Любовна
705 0 15

Толкова е бяло. И студено.
Ти къде си в тази пустош снежна?
Мислиш ли понякога за мене?
С гняв и болка... Или скрита нежност?


Гасне във ръцете ти цигара.
Хвърляш я ядосано през прага.
Нека там, сред преспите, догаря!
И към друго огънче посягаш.


Пръстите ти близва със езиче.
Пари! Болка! Но нали е ново!
Миналото лесно се отрича.
Дърпаш. Палиш. Пламваш. И... готово.


Но когато неочакван вятър
те запрати в ледените преспи,
пламъчето, сгушено в ръката,
дремещите спомени ще стресне.


Нещо много старо, отболяло,
но забило трънче във сърцето,
ще те върне в друго утро бяло.
... И сълза ще разреди кафето...

© Бианка Габровска Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??