1.04.2008 г., 15:21 ч.

Снимката 

  Поезия » Друга
654 0 4

Не гледай снимката,

тя не може да се сравни с мен,

лице без образ,

усмивка без покритие,

лист хартия,

много далечен от оригинала.

Търси мен,

живата,

истинската,

различната от лика на снимката.

Гледаш я в захлас,

но не ме разбираш,

така не можеш да ме опознаеш,

не можеш да прозреш,

красотата в душата ми,

повярвай ми - има я.

Търси дълбоко в мен,

не гледай така прехласнато...

Не ми давай оценка така,

аз съм повече от просто образа,

имам душа,

и гневът в мен се събира,

всеки съди само по тъпата снимка,

иде ми да я разкъсам,

но какво ще докажа,

куп парчета от лице - усмихнато, празно.

Търси дълбоко в мен, момче,

съди за мене по делата,

прочети тези редове

и след това давай оценка,

но той си знае само едно,

държи я в ръце и се радва:

- Това е богатство!

- Това е лъжа!

- Това е красиво!

- Окото те лъже...

- Не е така!

Защо ли си водя монолога сама?

Заобиколена съм от сайтове,

там безименни красиви снимки

се разголват физически,

но остават скрити...

Като картини за продан,

усмивките фалшиви слагат,

с всяка снимка свалят дрехите повече...

А душите им остават загадка...

Не гледай снимката така, момче,

до теб седи оригиналът,

не ми се радвай така, момче,

та ти дори не ме познаваш...

© Различна Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Благодаря на всички и на теб Цветенце
  • За съжаление светът е толкова повърхностен...отиваш на кафе, пиеш по едно безалкохолно, разменяш си две думи с някой-и хоп-той твърди че те познава. Може би Бог нарочно е поставил душите ни в снимка(в тялото) защото ако всеки виждаше душата ни-колко лесно би я опетнил.
    Едно оригинално и слънчево БРАВО...изумително е
  • "Не гледай снимката така, момче,
    до теб седи оригиналът"

    Хареса ми! Поздрав!
  • Прочетох с удоволствие!
    С обич към слънчевия оригинал!
    с обич за теб.
Предложения
: ??:??