4.02.2008 г., 17:02 ч.

Сноб 

  Поезия » Друга
766 0 12

Тапетът се откъсна от стената,

лепилото оказа се менте,

разпадна се от дръжката метлата,

но аз съм същото конте,

което носи скъпи дрехи,

цигари пуши, скъп тютюн,

навлякъл танцувалните доспехи,

турне направил със балета Дюн,

а танците ми са утеха,

надменен глас, менте парфюм,

поддръжка на представи крехки,

че съм намерил истинския друм,

че балът на живота има смисъл,

че танците в мъгла не са менте,

че бродницата стара ме орисала

с джобове празни, но конте.

© Димитър Станчев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??