Сине, снощи те сънувах,
протегнал малките ръчички!
Реката мътна те влечеше!
Ти плачеше, крещеше!
Аз се хвърлих бързо,
така, с дрехите облечен!
Исках да те стигна,
да те гушна!
Но таз река така течеше, течеше...
Отнесе те далеч от мен!
Сине, снощи те сънувах!
Сине, ти пази се! Пази се!
© Хари Спасов Всички права запазени