13.01.2015 г., 15:11 ч.

Сняг от детството 

  Поезия » Друга
367 0 5

 

 

                               СНЯГ ОТ ДЕТСТВОТО

 

                               Чупи орехи Зимата

                                и претопля кафе,

                                и терлици наплита,

                                трупа ги две по две…

 

                                Вън наду Януари

                                бели бузи от лед:

                               - Вкъщи стой! Не поглеждай

                                навалелия сняг…

 

                                Моите баба и дядо,

                                с побелели глави,

                                всяка зима се връщат

                                щом снегът завали…

 

 

 

© Радка Миндова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Уютна зима с топли спомени...
  • Твоята Зима е някак чаровна... Иска ми се да остана дълго тук...
  • Keти, твоят коментар винаги е като знак за качество!
    Рада, една бегла ретроспекция, и установявам, че най- много съм писала за зимата. Не я обичам, в никакъв случай!
    Благодаря ви!
  • И пак ми хареса твоята зима!
  • Красота и изящество!
Предложения
: ??:??