26.09.2014 г., 11:26 ч.

София - мъничка и силна 

  Поезия
509 0 0

на свекърва ми

 

София, ти беше мъничка тогава,

в онзи страшен ден, когато отиде на небето.

И пак си мъничка сега,

когато връхлита болката в сърцето.

Ти беше мъничка, но силно

обичаше живота.

Сама остана с двама сина -

на младини вдовица.

И страдаше жестоко,

като ранена, болна птица.

Но силния ти дух надмогна

злата орисия

и ти намери смисъл нов - 

да бъдеш сред приятели, София.

Ти беше майчица добра и баба,

обичаха те твоите дечица.

И ти за тях ще светиш ярко

като прекрасна, мъничка звездица.

 

25.09.2014 г.

© Наташа Биразова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??