7.07.2018 г., 15:16 ч.

Сонет за желязната завеса 

  Поезия » Гражданска, Строги форми
384 0 0

СОНЕТ ЗА ЖЕЛЯЗНАТА ЗАВЕСА

 

Стоим с паспорти и билети

пред пред предпоследното гише...

Ще  стигнем ли до самолета

пак Офицера ще реши!

 

Събличаха ни командоси!

Задаваха ни сто въпроси!

И оръжени до уши,

громяха нашите души!

 

Тук бе Желязната завеса

със офицерския отряд,

да пази мъртвия ни свят,

да гони чуждата намеса!

 

Дали ще минем този път,

пазителите ще решат!

 

10.11.2010г. София

 

© Христо Славов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??