26.04.2012 г., 15:34 ч.

Сонет за "Желязната завеса" 

  Поезия » Гражданска
344 0 0

   Сонет за"Желязната завеса"

 Стоим с паспорти и билети
пред предпоследното гише...
Ще стигнем ли до самолета,
пак Офицерът ще реши!...

Събличаха ни командоси.
Отрупваха ни със въпроси.
Разпитваха ни кое-как.
Привикваха ни пак, и пак!...

Тук, пред"Желязната завеса",
разделя  се светът на две!
До тук сме ний... Нататък - те са!
До тук е чуждата намеса...

Ще минем ли и този път?
Кого ли този път ще спрат?!!


     Хр. Славов  1981 г.

© Христо Славов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??