10.06.2007 г., 21:06 ч.

Спасена надежда 

  Поезия
642 0 9
Усетих бегла сянка пред дъха си.
Погледнах - беше млад, добре облечен.
С ронливите си думи ме поръси,
остави книжката и "Сбогом" рече.

Корицата изглеждаше позната,
стандартен лик на Божието слово.
Надежда пръскаше със глас печатан
и казваше, че носи нещо ново.

Припомни ми за бившите ми драми,
когато гонех сенките библейски
да ме спасят от земните измами -
и как измамиха ме по юдейски.

Невярващ, сложих книжката във сака,
прибрах надеждата и я забравих.
Но тъй прибрана, тя се върна някак
при вярващия, който я остави.

© Валентин Евстатиев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??