27.12.2022 г., 9:49 ч.

Спазване на мъжките обещания 

  Поезия
198 0 1

Днес летя като звън, като пееща вечер,

сред гирлянди и хиляди светли елхи.

Днес година спокойна достойно изтече,

а умът от сълзите надежди твори.
 

Днес прегръщам жена в споделената стая.

На върха на сърцето светът е любов.

Не поглеждай небето. Защо ни е краят?

Ще пребъде светът ни – пречистен и нов!
 

Аз танцувам – дервиш, за когото си всичко.

Влюбен в твоята топла и смела душа,

се понасям напред като пролетна птичка.

Днес пред твоите длани красиви мълча.
 

Коленича смирен пред завета ти бащин,

вдъхновен да ти бъда опора в света.

Тази вечер целувам душата изящна

и осмислил живота, си лягам да спя.

© Димитър Драганов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??