29.06.2014 г., 13:29 ч.

Спомен 

  Поезия » Любовна
448 0 5

Вървя по незабравената улица,

самият аз - забравен от света.

А споменът пищи като улулица

в настръхналата пустош на нощта.

 

Целунахме се точно тук - зад ъгъла,

през същия разперен, дрипав храст.

Дали тогава ти ме бе подлъгала?

Или пък теб те бях подлъгал аз?

 

Сега потъвам бавно в глухонямата,

жестока и нелепа самота.

И знам едно - че теб те няма! Няма те

в настръхналата пустош на нощта.

 

А ето я и къщата със сивите,

олющени от времето стени.

Тук някога прошепна ти горчивите

и сладки думи: "Искам... остани"!

 

И аз останах дълго. И се любихме

с отчаяна и дива красота.

А след това навеки се изгубихме

в настръхналата пустош на нощта.

© Чавдар Тепешанов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??