15.12.2021 г., 18:40 ч.  

Спомен от един живот 

  Поезия » Бели стихове
511 1 0

Уханни и омайни
сухи портокалови огризки
и сладък спомен
за един живот.

Последни капки
от прескъп парфюм;
Часовник счупен,
подарък от познат забравен.
Разкъсана брошура
от спектакъл
в несъществуващ вече
разкошен театрален
стар и гнил салон.
Сива закачалка
е собственикът нов
на роклята с дантела.


Захвърлен след последната забава
от калъфа вън остана
накит малък, нежен;
и в прах се къпе
верижка към един друг свят.
А прахта тежи
по плещите на всички вещи.
Тежка е
и все по-тежка става,
защото роклята отдава
всеки Божи ден
по едно влакно
на пясъчния пуст пейзаж.
И в един момент
всичките затъват безвъзвратно
в лоното на сухите огризки.

© По Йо Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??