25.11.2008 г., 18:16 ч.

Спомен-топлина 

  Поезия » Философска
1216 0 12
 

Тъга и болка сплетени в едно

въздишат по ръба на тротоара,

а на съдбата острото свредло

разбива на една душа олтара.

 

А тя се бори с кървави ръце

за своето ръждясало огнище,

не иска спомена да предаде

и да превърне рая в пепелище.

 

Че този нежен спомен-топлина

е нейната утеха и наслада,

той в мрака е сияйна светлина

и свята недолюбена награда.

 

Очите и са пълни със сълзи,

а устните молитва произнасят,

за да възкръснат старите следи,

които този спомен да разнасят.

© Наташа Басарова Всички права запазени

Авторът е забранил гласуването.
Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??