18.08.2018 г., 20:58 ч.

Спомен за април 

  Поезия » Друга
423 2 2

Райна по двори ходеше,

Бенковски комити водеше…:
„- Дали , Райне, ще склониш

и воля да ми изпълниш?
След месец ти пристигаме,

тежка „Сватба” ще вдигаме.
Заръката ми да криеш –

Знамето да ни ушиеш!”

Сърце й трепна – ще скочи,

иглите взе и подскочи,
че вместо китки да вие,

тя знамето ще ушие!
До пролет – идва „Априля”, 

и Бог дано я закриля,
отечество мило, родно,

скоро да види свободно...


21.01.2017 - то

© Таня Чардакова Всички права запазени

Стихотворението е публикувано за първи път на 21.01.2017 г в 9,47 часа в творческия ми Фейсбук "Dvekitki Karlovo" Написах го в края на  2016 г. , за да участва в конкурс за женска поезия на тема Райна Княгиня, който не се състоя, поради организационни причини.

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??