4.01.2021 г., 21:50 ч.

Спомен за Бурята... 

  Поезия » Пейзажна
146 0 0

 

Спомен за Бурята...

 

Помня о́ще оня ден когато

приказно красив бе Океана –

Слънцето над него щедро злато

пръскаше със доброта́ засмяна...

 

... След това затишие измамно

леко Океана се разклати –

Бурята ни връхлетя внезапно

с пориви до днес неосъзнати...

 

Страшен във гневът си урагана

с черен облак Слънцето отмъкна;

над площта стихийно разлюляна –

пладне беше, но в денят се мръкна...

 

Във мъглата скри се хоризонта,

о́тесни́ се някак Океана

и остана дива и самотна

Бурята да вие в зла закана...

 

Мълнии със огнени езици

режеха на ивици мъглата;

рибите летяха като птици

на ята кръжащи над водата...

 

Корабът се гънеше от болка –

пощурял търчеше екипажа...

В този миг, пред Бурята, бе колко

лесно, някой:сбърках“ – да си каже!...

 

... Бурята стихйно продължаваше –

Океана във кресчендо стенеше,

а Безкрая бързо се стесняваше...

Бог навярно в този ден  бездействаше!...

 

Молех се на него и на Юда

след миражи бързо отлетели...

Чувал бях, че ставало е чудо!...

 

„– И щастливи после заживели...“

 

04.01.2021./ Едно време в Атлантика

© Коста Качев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??