27.12.2018 г., 15:31 ч.

Спомен за хляба 

  Поезия
297 2 1

Думичките "Обичам те"
днес за нас са като краещник хляб, 
на който отдавна
сме изяли средата.

 

И когато отново 
ни подгони гладът,
ние слагаме каквото намерим
вътре в кората -

 

есемесна любов,
интернетни познанства,
самоизмами,
стихотворения...

 

И все по ни нагарча,
и все по е трудно да сдъвчем онова,
който уж би трябвало
да ни е спасение. 

© Павлина Гатева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Ако не носим любов в себе си, колкото и да пишем за нея,е един ефимерен повик...
    И една фурна хляб няма да стигне,за да разберем витринната любов!
    Та,дума дупка не прави!
Предложения
: ??:??