21.11.2007 г., 18:52 ч.

Спомен за морето, младостта и още нещо 

  Поезия » Друга
845 0 4

                                    

               Аз помня още ресторанта стар

               с провесени рибарски мрежи,

               с черупки мидени и въздух застоял,

               с моряшките лули и морски таралежи.

 

               Тук хора идваха какви ли не

                и сядаха зад дъбовите маси,

                а зад широките им рамене

                се носеха забравени романси.

 

               Тях всички свързваше ги любовта

                към тюркоазените морски бездни,

                към приливи и отливи в нощта,

                към аленисти залези далечни.

 

                Луната щом покаже своя лик

                и слънцето се скрие зад предела,

                изплуват спомени - поне за миг

                отново млади са и силни като вчера.

 

 

             

             

 

 

© Боряна Пенева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Ееее, тази вечер бях къде ли не с вас!
    А този ресторант и аз го помня...
    Много ми хареса, стопли ме. С обич.
  • Леле, къде ме върна...
    Поздрав!
  • В интерес на истината , точно този ресторант в Приморско беше в мислите ми, когато написах този стих.Също от детските ми години. Щастлива съм, че си го разпознала.
  • Накара ме да се върна в детството си,когато ходехме със семейството ми в подобен ресторант в Приморско:"Рибарска среща".Благодаря ти!Стана ми много мило!
Предложения
: ??:??