25.02.2009 г., 0:06 ч.

Спомен за среща 

  Поезия » Любовна
1078 0 21
В една подобна тиха снежна утрин
случайно те видях на тротоара...
Неистов сняг пътеките затрупваше.
Ти палеше дежурната цигара.

А аз стоях погубващо наблизо...
Видях как леко трепна ти ръката,
как пламъчето пръстите ти близва,
на болката гримасата позната.

Косата ти, на ледени иглички,
с ням полъх край лицето ми премина.
Сърцето ми към твоето политна,
но го застигна ледена лавина,

извираща от погледа враждебен,
смразяващ повече от ветровете.
Ръцете ми се втурнаха след тебе...

Но вече ни деляха километри
от болка, незарасваща с години...

Цигарата в ръката ти угасна.
С усмивка крива ти през мен премина.

И аз си тръгнах. Но... затънах в пряспа...

© Бианка Габровска Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??