21.01.2011 г., 18:53 ч.

Спомен за теб 

  Поезия » Любовна
691 0 2

Няма те, а въздухът безплътно ме прегръща

и всеки миг напомня ми за теб,

любимите ти вещи, ликът ти от стената усмихват ме

и осмислят безкрайния ми ден.

 

Сърцето днес и то по-бавно бие,

твоят пулс долавям в себе си, тупти,

столът ти е празен и проскърцва в мрака,

напомня ми за отминалите ни прекрасни дни.

 

Така отчаяно самотна съм, че вечер с мен не гледаш

осеяния със звезден прах екран,

в кометите, оставящи светлата си диря,

образа ти виждам и мечтая пак да си до мен.

 

Няма те, но с въздуха край мене те усещам

и душата ми със твоята живее във едно,

застана ли привечер залеза да гледам

и в него те откривам и не съм така сама.

 

© Нанита Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Любовта ти винаги ще е с теб, поздравления за стиха!
  • От такъв спомен често в очите вали...
Предложения
: ??:??