6.12.2008 г., 19:44 ч.

Спомени 

  Поезия » Друга
439 0 2

Затворих очи за миг,

но когато ги отворих,

всички мигове си бяха отишли.

Останал беше само споменът,

напоен в насълзените ми очи,

гледащи подир мечтите.


Спомен мил за отминалите дни

топли душата в студената нощ

и дава надежда в мрачния ден,

а усмивката нежна и мила

стопля потъмнялото ми лице.


Но спомерът бавно изстива,

брулен от леденият Северняк,

а усмивките нежни загиват

под ударите на сивите дни.


... Тъжен! Усмивките оставих

да загинат, посипани с прах,

а ветровете да обвият сърцето

с прахта на Избледнелия портрет.

© Богомил Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Благодаря!

    Истинските усмивки подарявам на приятелите си, а останалото пазя за себе си и белите листи!
  • Не бъди мрачна!
    Толкова хубаво пишеш, но стиховете ти ме натъжават.
    Усмихни се Дориан
Предложения
: ??:??