15.10.2017 г., 15:19 ч.

Спомените 

  Поезия » Любовна
447 0 0

В спомените всичко се съдържа,

там е болката, тъгата, примирението

в настоящето е празно, пусто

остана само огорчението.

 

В спомените всичко е различно

и като на лента се върти пак и пак,

да живея в тях намирам нещо прозаично

нищо, че са целите във прах...

 

Спомените ти не ги харесваш.

Искаш да ги отречеш, нали?

Без тях щеше да е лесно

живот без памет не боли...

 

Спомените сякаш ме държат

нищо, че не са щастливи

емоциите в тях – те ме крепят

те ме карат да се чувствам значима.

 

Не ме обичаш – и тогава и сега

Но страшното е, че преди ми беше студено,

а днес... днес свикнах със студа.

 

И спомените сякаш избледняха.

© Анна Павлова Всички права запазени

Не можем да пуснем миналото. Не и ако тогава сме били истински живи..Сега няма за какво да се живее...Сега е студено...

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??