30.09.2020 г., 14:02 ч.

Споменът на Пустинята 

  Поезия » Пейзажна
226 0 0

 

Споменът на Пустинята

 

В Пустинята внезапно буря сви

и дъжд пороен се изля,

и буйни хукнаха реки,

където текла бе вода...

 

Проспала много векове

събудена бе изведнъж

Пустинята – от ветрове

и рукнал ураганен дъжд...

 

И сякаш в летаргичен сън

са минали безброй лета́ –

реките текнаха навън

във старите си корита́...

 

Защото Старите реки

в Пустинята са Паметта

за всичко ставало – преди

да я обсеби  Пустошта...

 

Едно време в Пустинята

© Коста Качев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??