10.02.2019 г., 15:40 ч.

Спомня си наш'та родина 

  Поезия » Пейзажна, Гражданска, Друга
464 1 0

История изпълнена с кърви за свобода,
дни на жестока борба срещу турска окова!
Тежки спомени нарамила наш'та родина,
в гърдите, болката никога не отмина!
Често спомня си, тиранското робство,
робство разрушило българското спокойство.

Спомня си наш'та родина железните гърди,
готови на всичко, рая роден да освободи!
Спомня си, патриоти с вдигнати глави
всеки от тях славна страница да оглави.

Спомня си наш'та родина оковите тежки,
носил всеки българин на своите плещи!
Спомня си, болката и клането в Батак,
трагедията сполетяла вече малък сирак!

Спомня си наш'та родина апостола Левски,
който бе предаден от църквата зверски!
Спомня си, Хаджи Димитър на Балкана,
юнак с тежката люта на гърди рана.

Спомня си наш'та родина връх Шипка,
където турците губят своята усмивка!
Спомня си и "Кочо" бунтовника стар,
"спасил" семейството си от турската твар!

Спомня си наш'та родина могъща България,
мощ и единство свободна направи я!
Вижда сега наш'та родина днешната истина,
плаче от тъга и се моли да е неистина!

© Станислав Владимиров Всички права запазени

by: STANLEY

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??