Истината е това, в което вярваме.
Мъж с брадичка, вярващ в Бог,
спори с двама опоненти -
(първокурсници студенти)
астроном и биолог.
- Как светът е сътворен
и създаден е човекът,
ще Ви кажа, първо нека
на Духа да се поспрем.
- Изменчивост и подбор!
- Тази фраза популярна
биологът, фен на Дарвин,
стрелна с жар, готов за спор.
- Първо имало е взрив,
после звездните прашинки
се събрали на купчинки...
- Астрономът с тон учтив
свойта версия разви
за небесните планети,
метеори и комети,
и безбройните звезди...
- Бог човека е създал!
Съживил го чрез дъха Си*,
а материята в същността си
е греховна, тя е кал...
- От един мутирал ген
в шимпанзе или горила
хората се зародили
и така до днешен ден...
- - - - - - - - - - - - - - -
Истината нейде там
е сред версиите много.
И в науката, и в Бога
вярвам аз. За вас не знам...
---------------------------------
* - "И създаде Бог човека от земна пръст и вдъхна в лицето му дихание за живот;
и стана човекът жива душа." (Битие2:7)
(Евентуални прилики на персонажите с автори от сайта са съвсем случайни.)
© Красимир Тенев Всички права запазени
бих си казала от сърце, вярвам в Бог!
и ще отрека всекакви аномалии от раз...