24.08.2023 г., 9:36 ч.  

Спри ме! 

  Поезия » Любовна, Друга
179 0 1

Гара малка, в края на безплодна нива,

потънала в свенлива, блудкава мъгла. 

Перон очаква тъй нечакан влак в нощта,

за гара светла, уж по-малко сива. 

Един единствен пътник има, сам!

С поглед просълзен, в сърцето му надежда!

Времето е спряло и все назад поглежда

и се моли, че ще дойде някой там! 

 

Влакът ще го отведе към следващия ден,

но на бога той зове се, да остане днес до края!

В замръзнал ад е, ала все едно напуска рая!

Победител заминава, но е сякаш победен. 

 - О, ти, живот, где тежко се живееш,

кажи, кому e нужно аз да ходя там  де нищо се не знае?

- Аз искам да остана тук, а ТЯ в прегръдките ми да ухае!

Но да застанеш ти пред мен, не ще посмееш!

 

И мислите му в танц със спомените стари,

времето минава, часовникът тиктака,

един единствен пътник чака,

а в него като въглен мъка пари!

Ето че пристигна вече влака!

Със сълзи на очите вътре той качи се

и пак надежда в сърцето му роди се,

че на следващата гара ТЯ ще чака!

© Nebula Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • За всички, на които им се е налагало да чакат "влака за неизвестното бъдеще", с който да пуснат една любов несподелена да си отиде и въпреки това, надеждата не ги е пуснала до последно! Надявам се да сте успели да го дочакате!
Предложения
: ??:??