12.07.2019 г., 10:25 ч.

Сред природата 

  Поезия » Пейзажна
713 4 5

И ненужен, и сух, и безизразен
тук е моят човешки език.
Виж небето, съблякло си ризата
и във вирчето станало блик.

 

Ами нивите! Място не стигнало –
прекипяло зелено тесто.
Вейна вятър. То ангелче мина,
за да каже, че иде и Бог.

 

Ей го там, до реката застанал е
и опипва с бастунчето брод.
Повъртя се, нахвърли си камъни,
на които да стъпи и – хоп!

 

– Ехе-хей! – ми се ще да извикам,
но защо да го викам човека?
Пътя знам. И реката е плитка,
а отвъд колко искаш пътеки.

 

Да вървя, че от гледане шантаво,
стих мучене цял ден като ням,
ето виж, взелени се душата ми,
а далекото изсиня.

 

© Райчо Русев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??