21.02.2017 г., 8:37 ч.

Сред своето - свой или чужд 

  Поезия » Философска, Друга
284 1 6

Затъва се 

в мисловни игрословици

откакто свят светува.

Създават се 

загадки и пословици.

Умът се учи да битува.

 

Под слънцето върти се в кръг. 

Полека-лека 

времето си усвоява,

а онзи вечен враг – страхът -

побутва го 

в кръга си да създава

 

съперничества, близост и вражди,

и себе си сред своето да отстоява.

Умът се моли за какви ли не мечти,

за тях се труди, някак оцелява,

защото си представя че върви

към своята прослава.

 

Нарича я със думички добри:

вратичка, стълбичка, 

комфортна зона.

Все търси преки пътища до там, 

нали

опитва да не счупи клона...

© Лина - Светлана Караколева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??