20.01.2018 г., 9:09 ч.

Среднощен сняг 

  Поезия » Гражданска
818 2 9

Среднощен сняг...Та той не е

снегът ни дневен, ни вечерен.

От друга приказка роден.

С легенда друга е овеян.

 

А музиката - в две души.

На обичта, на верността соната!

Ех, нека, Боже, да вали!

Мой сняг! Мой музикант крилати!

 

Среднощен сняг! Чак до разсъмване!

И като котенце на рамо

едно несбъднато покълване...

Една свещица! Само, само...

 

Аз тайни никакви не крия,

щом плитката ти е до мене.

Наливам чашите да пием!

Среднощен сняг! Ех, да застенеш...

© Красимир Дяков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??