22.09.2010 г., 22:01 ч.

Среща 

  Поезия » Любовна
723 1 9

Идваш изтупан, с ръб на ръкава –
страхотно глади жена ти!

Безупречно бял до мене заставаш,

избягваме среща с познати.

 

Гледам те тихо – очите ти празни,

както и, впрочем, сърцето.

А моето скача и само ме дразни –

ще го вържа за стола в кафето.

 

Мълчаливи сме! Нещо търсиме в чашите,

дращейки дъното нервно с лъжичката.

Упорито си мислим, че с прибора прашен

ще намерим на нашето щастие птичката.

 

Вкъщи ни чакат твойта и моят,

а ние убиваме време-ирония.

Какъв дъжд! Дали да не тръгна с пороя

и да спра със замах тази своя агония?

 

Но не! Утре с тебе имаме среща,

с нови лъжи в откраднати мигове.

А вечеря-мираж, с куп цветя и на свещи,

през стъклото нахално ми смига.

 

Хайде тръгвай! Аз съм в друга посока.

Над нас звездна нощ вече падна.

Утре ще бъда по-малко жестока

и за твойте целувки още по-жадна!

© Станислава Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??