Този път аз ще бъда с модерен костюм
и с копринена - шарена връзка.
Ще ти казвам неказани думи - на ум!
И ще моля дъждът да не пръска.
Ще ми лъсне потта на челото във знак,
че отново си много красива!
Ще дочуя отнякъде - онзи... наш такт -
от мелодия - нежна и жива!
И когато си спомниш с две думи брега,
и превратният шум на вълните,
ще почувствам дълбоко - онази тъга,
от която - не съхнат сълзите!
А ти ще подминеш отново нашият бряг,
ще те гледам дълго през рамо!
И ще потъне в не сбъднатост - лудият бяг!
От нощта край река... Ропотамо!
Юри
Йовев
Април
2020 г.
© Yuri Yovev Всички права запазени