8.10.2008 г., 13:26 ч.

Среща със себе си 

  Поезия » Друга
967 0 6
                                           

                                                                

                     Тъжен улиците гаснещи пристъпвам.
                     - Погледни мрака - каза ми сърцето.
                     Ще видиш, че той не съществува,
                     просто има отсъствие на светлина.

                     Огледай го.
                     Огледай се
                     в него. Той е огледало за душата.
                     Попаднала в него, тя се разтваря,
                     разкрива несъвършенствата, от които е изплетена.
                     Но на Кого ги показва?!
                     А от Кого ги крие?!?
                     Дали не от мъжа с латерната?
                     - Аз обичам мъжа с латерната - казва дневното сърце.
                     -  Но аз се страхувам -  казва то нощем. -
                     Да, от него се страхувам и будувам,
                     за да изразя неизразеното през деня.
                     Ще спя утре през деня! - настоява то.
                     Утре ще е дългият пореден ден,
                     в който всички ние ще се събудим заспали,
                     за да прекосим улиците
                     и да послушаме приказния глас на скрибуцащата латерна...

© Костадин Райчев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Какъв си ти бе глупак!!Знам,щастлив си,че си далеч от мен,защото!!
  • Шшшшшшш алоооо кога сам казвал че моето творчество не попада към категорията на излишното балабар с хвалената ти Ягорида.Тука има само един зародиш на поет мисля че беше кумеца.И поздрави Лукавия ма не от мен ей така от някой.
  • Само твоята творба, е да речем - шедьовър, а "всичко друго е ненужно творчество". Явно четеш някой други сайтове...Прочети в този сайт стиховете на Дарина Дечева, Яна Кременска, Александър Калчев (стихотворението му - Ягорида)и още много автори, Другият път ще ти пиша и други имена...Засега, чети и се учи...А другото е от Лукавия!
  • Хубавичко е!
  • И от мен поздрав за добре дошъл!
  • Добре дошъл!
Предложения
: ??:??