29.06.2024 г., 20:21 ч.

Среща със себе си 

  Поезия » Философска, Строги форми
436 6 13

Погледнах в моя храм дълбоко
и тихи мисли ме обзеха.
Умът ми е при Бог високо,
а душата днес е топла дреха.

Тихо е във мойта мисъл
и пламъче във мен гори.
Търся моя собствен смисъл
и той е в действията добри.

Но тиктака времето в човека
и сюблимния момент скъсява.
Смисълът е надалеко,
там времето е във забрава.

Срещам себе си по този път,
останала във транс отвъд.

                      ©️ Дарина Дикова, 28.06.2024 г.

© Дарина Дикова Всички права запазени

Произведението е участник в конкурса:

Сонет за среща или за раздяла »

5 място

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??