13.05.2014 г., 23:38 ч.

Срещу бурята 

  Поезия » Друга
565 0 0

Как да се радвам на свежото утро,

как да се радвам на новия ден,

как на ласките топли на вятъра,

на цветята с аромата зелен?

 

Всичко е толкова хубаво.

До съвършенство изпипано.

Необяснимо със разум,

само със вяра,

с любов.

 

И аз - тази нищожна прашинка,

благословена да бъде създадена,

се питам:

Защо ми е тъжно и защо винаги

все ме боли?

 

Много зло се роди в живота ни.

Гаси всяка нова искра,

пламнала нов път да покаже

към надежда за светлина.

 

А мен ме боли, че не мога

в своята старческа немощ

срещу бурята да извикам

и моят майчин съвет да се чуе.

© Николинка Русева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??