6.07.2017 г., 21:40 ч.

Старец и баба 

  Поезия » Любовна, Друга
706 0 10

Навън в снежно време
крачи той безморно.
И няма време той да дреме,
трябва да се труди неуморно.

 

Старецът с беззъбата усмивка,
който пълен е със добрина.
Старецът без почивка,
жънещ до вечерта.

 

А до него бабата саката,

все така любяща.

С лопата в ръката,

копае земята нещадяща.

 

Работят те до сетен дъх,

дълго, неуморно.

Там горе на онзи връх

и все така обичат се безспорно.

© Белослава Танчева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??