В оврага слез на кротостта,
ако изпаднеш в меланхолия!
Смири в душата гордостта
и Бог скръбта ти ще прогони!
Изкачвайки се към върха
в поредната си добродетел,
в оврага слез на кротостта
и тя ще бъде твой свидетел!
На Бог разчитай всеки път
и не изтъквай се напразно –
разкаян грешник Му е скъп,
не праведник – горд, неразкаян.
10.11.2017
© Мария Димитрова Всички права запазени