15.10.2019 г., 20:39 ч.

Стари сънища 

  Поезия » Друга
397 2 0

Не сънувам вече сънища. 

Не са за мен. 

Отдавна изтрих линията,

водеща към мен. 

 

Не сънувам вече сънища  

имам си тефтер. 

Записвам на него въглищата 

изгорили моя ден. 

 

Тлеят в мене стари сънища  

като незавършен епилог. 

Опитах се да потуша огнищата, 

но огъня оказа се по-жесток от моя бог. 

 

Не сънувам вече сънища,

отдавна не тлеят в мен. 

Отрязах със стара ножица връзчицата, 

която държеше в плен моя ден. 

© Нина Чалъкова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??