18.02.2016 г., 0:15 ч.

Старият часовник 

  Поезия » Любовна
558 1 2

Старият часовник

 

Под часовника, на старата банка,

аз разбрах: "Ще се срещнем във шест" .

Бях със плитки. С ученическа чанта.

Помня всяка минута до днес.

 

А на градската кула стоеше

старинният малък часовник.

Часовете ми гръмко броеше

и звучеше като виновник.

 

Не дойде... Под кулата стара

зърнах малък, захвърлен букет.

Не знам какво ме накара

да го взема. От кофа за смет.

 

И стои си все там, хербария -

в позабравено малко книжле.

Спомен от часовника, стария,

между незабравените ти стихове.

© Мари Елен- Даниела Стамова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Всички сме имали такива срещи. Хубави стихове. Върнаха ме назад във времето .
  • Еееех, старият часовник! Много сладко стихотворение, макар и споменът за неосъществената ученическа любов да боли понякога. Поздравления, Мари Елен!
Предложения
: ??:??