1.06.2014 г., 21:37 ч.

Старият мим 

  Поезия » Друга
452 0 4

 

 

 

                      Старият мим

 

        

            Самотен ли си, Арлекин,

            изгуби ли се Коломбина?

            Денят изчезна като дим.

            Е, нека помълчим двамина.

 

            Нощата е тиха тъмнина,

            а и спектакълът премина.

            Не сваляй маската сега,

             в теб обичам само мима.

 

          Животът също е игра.

          Но смъртта къде да сложа?

          Ще ти измисля и мечта,

          а ти ще слушаш в смешна поза.

 

          Но твоите, тъжните очи,

          ще казват: - Няма да се случи.

          Живя за другите преди,

          сега си сам - със свойто куче.

 

         

© Виолета Томова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??