21.11.2013 г., 20:20 ч.  

Стената 

  Поезия » Гражданска
611 1 2

Стената изгражда се

лека-полека,

а народът разгражда се

сякаш от няколко века.

 

Стената на недоверието,

но и на безнадежността,

на презрението,

но и на търпимостта.

 

Строителите ù са десетки

свирепи, продажни и алчни,

но не хора, а марионетки!


И с искрена злоба

те тухли в стената редят,

а тухлите - това са хора

с надежда, че ще  я срутят.

 

Тухлите в кръв се редят,

но сред тях има и гневни,

които се противят.


Бавно стената нараства,

от мъка тухлите ропотно стенат,

чуждият интерес не спира да властва,

а тухлите трябва народ да станат.

 

Дано скоро народът се изгради,

и стената да я разруши!

 
 

 

 

© M. I. Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • "Tear down the wall, tear down the wall..."(така ли се пишеше на английски?) Я, по- добре -"Съборете стената..." Хареса ми, въпреки че не вярвам че скоро нашия народ би съборил каквато и да било Стена (прекалено сме мижави май...)
  • Дано!
Предложения
: ??:??